T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / ORHANGAZİ - Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

SANAYİCİ-ORHANGAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞBİRLİĞİ

Orhangazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Küçük Sanayi Sitesi Arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan Mesleki Eğitimde işbirliği protokolü bu kez Aka Otomotiv ile imzalandı. İmzalanan protokole göre Meslek Lisesi, Aka fabrikasında çalışan düz lise mezunu 400 kişiye 27 hafta sürecek bir mesleki eğitim verecek ve hepsinin Ustalık Belgesi almasını sağlayacak.Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Küçük Sanayi Sitesi arasında imzalanan ve KSS'deki her bir işletmede sürdürülecek olan Mesleki Eğitim programı bu kez Aka Otomotiv fabrikası ile imzalandı. Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Aka Otomotiv Arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile ustalık belgesi eğitimleri verilecek.

400 çalışana 27 haftaMeslek Lisesi Müdürü Erol Türkyılmaz ile Aka yöneticileri arasında imzalanan protokole göre ise Aka fabrikasında çalışan düz lise mezunu 400 çalışana 27 hafta sürecek olan ve yaz döneminde başlayacak Mesleki Eğitim ve Ustalık Belgesi eğitimleri verilecek. Yapılan protokol ile bu yaz döneminde başlayacak olan eğitimler sonrasında 400 çalışanın Ustalık Belgesi alması sağlanacak.

MYB'den muaf olacakAka Fabrikasının çalışanlarına verilecek olan eğitim sonrasında kurum Mesleki Yeterlilik Belgesi'nden de muaf olacak. Yapılacak olan eğitim ile birlikte fabrika, insan kaynakları açısından da zenginleştirilmiş olacak. Ustalık Belgesi Mesleki Eğitim programının diğer fabrikalarda da önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.HABER İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.06.2022 - Güncelleme: 29.06.2022 10:44 - Görüntülenme: 272
  Beğen | 2  kişi beğendi