BURSA / ORHANGAZİ - Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi' nin düzenlemiş olduğu "Cemil Meriç Sesli Kütüphanesi Kitap Okuma Yarışması"a katılan okulumuz 9/B sınıfı öğrencisi Yusuf PEKÖZ ikinci oldu.

Bursa çapında on üç okul ve yüz on bir öğrencinin katıldığı yarışmada okulumuz öğrencilerinden İhsan DEMİREL, Bedirhan TEMÜR, Efe TUNCER, Yunus Emre USTA, Şükrü Buğra KARADAM yarışma listesinde üst sıralarda yer alarak büyük bir başarı sağladı.

Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SAKARYALI ve Prof. Dr. Ümit Meriç'in canlı yayınla katıldığı ödül töreninde, ikinciliği kazanan Yusuf PEKÖZ, ödülünü Okul Müdürü Erol TÜRKYİLMAZ'dan aldı.

May

Orhangazi ilçesinde  Makine İmalatı firması olan Mavıtec , okulumuz öğretmenlerinden Hasan ÜLGÜN'ün girişimleri ile okulumuza 10 monitör bağışladı.Okul idaresi Mavitec firması Genel Müdürü Yusuf KÖKSAL'ı ziyaret ederek teşekkür plaketi sundu.Desteklerin dolayı Mavıtec firmasına teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğrencileinin katılımı ile hazırladığımız Snapwords (resimle ile ingilizce kelime anlatımı) aktivitemiz okul panolarında sergilenmiştir.

Mrt

Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenci ve öğretmenlerle de bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür; mesleki ve teknik eğitimin kritik rolünün farkında olduklarını, güçlü mesleki ve teknik eğitimin güçlü Türkiye düşüncesiyle mesleki eğitimde eğitim-üretim-istihdam çevrimini güçlendirmek için çalıştıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Serkan GÜR,okulumuza Plazma metal kesme makinası, adet elektrod ile 5 adet gaz altı kaynak makinası ve yeni atölye binası yapılacağı müjdesi verdi.

Şbt

23 Şubat 2022 tarihinde Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda okulumuzu temsil eden 11 E sınıfı öğrencimiz Tolgahan Tıraka, 2. seçilmiştir. istiklal Marşını güzel o kuma yarışmasında  2. Olan öğrencimiz Tolgahan Tıraka ödülünü belesiye başkanı Bekir Aydının elinden aldı.Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okul Müdürümüz Erol TÜRKYILMAZ 8 Mart dünya Kadınlar Günü nedeniyle okulumuzda çalışan kadın personellerimizin kadınlar gününü kutladı.TÜRKYILMAZ''Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım''dedi ve kadın çalışanlarımıza gül hediye etti.

Mrt

Okulumuzun gençlerinin,bilgi,ahlak,erdem,estetik ve ruh güzelliğiyle yetişmelerine,milletimizi bir araya getiren değerlerin,insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılarak üretilmesine katkı sağlamak;toplumun her yönden iyi yetişmiş ve ruhen bedenen dinamik,milli ve manevi değerlerle mücehhez bir gençliğe sahip olmasını temin etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlerimize yönelik alanında yetkin kişilerce sohbet programlarının 1.si düzenlenmiştir.Programda İlçe Müftüsü Yusuf TUNA da gençlerimize hitap etti.İlçe Müftümüz Yusuf TUNA'ya ve değerli hocalarımıza okulumuz adına teşekkür ederiz.

Şbt

ISO 9001-2015 sertifikası veren IQM firması adına Aka Otomotiv A.Ş. yetkilisi Semih ÇAĞATAY tarafından;okulumuz konferns salonunda  sertifikada belirtilen tüm meslek dallarına yönelik IQM kalite yönetim sistemimi hakkında eğitim faaliyeti yapılmıştır.

Ara

Millî Eğitim Bakanı Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomik Reform Paketi'nde istihdamla ilgili iyileştirmede 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'ndaki düzenlemeye vurgu yaptığını belirterek şöyle devam etti: "Dolayısıyla bu iki düzenleme de gerçekleşmiş oldu. Gerçekten mesleki eğitimde yeni bir dönem başlayacak. İş gücü piyasasında artık 'Aradığım elemanı bulamıyorum.' mazereti kalkacak. Çünkü mesleki eğitimde aradığı elemanı yetiştirmesiyle ilgili işverenin önünde hiçbir maddi yükümlülük olmayacak. Aynı zamanda gençlerimizin de mesleki eğitim merkezine devam etmeyle ilgili maddi olarak da avantajları olacak. Asgari ücretin yarısı kadar eğitimlerine devam ederken ücret alacaklar.Mevcut 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda ilave bir düzenleme daha var. Bu, yeni düzenlemeden önce de cari olarak uygulanıyordu. Öğrencilerimiz, iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalı. Bizim, Bakanlık olarak istediğimiz şey artık bundan sonra hangi sektörde ihtiyaç varsa o sektörün aktif olarak çalıştığı işletmede, yerinde mesleki eğitim merkezini kurmak ve eleman ihtiyacını, insan kaynağını yetiştirmek."

Tem

Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Erol TÜRKYILMAZ okul bünyesinde bulunan özel öğrencilerine özel karnelerini büyük bir heyecanla takdim etti.Öğretmenleri tarafından özenle süslenen karnelerini alan öğrencilerin büyük mutluluk yaşadığı görüldü.Ayriyeten okul müdürü  eğitim öğretim yılı boyunca emeği geçen öğretmenlerede teşekkür etti.

Şbt

Dönem Öğretmenler Kurul Toplantısı 30/06/2021 tarihinde  Okul Müdürü Erol TÜRKYILMAZ başkanlığında okulumuz konferans salonunda yapıldı.

Ekm

Ahilik Haftası nedeniyle Okulumuz Meslek Tanıtma Kulübü tarafından Ahilik Kültürünün tanıtılması amacıyla 11. Ekim Cuma günü İstiklal Marşı Töreni öncesinde program düzenlendi.

Ekm