BURSA / ORHANGAZİ - Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Salih AĞRAK - Okul Müdürü

Salih Ağrak 1969 yılında Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Şenköy’ün Kuyulu mezrasında doğdu. İlköğrenimine Siirt Merkez Yatılı Bölge okulunda başladı. 1995 yılında Siirt Lisesi Tabii Bilimler Kolundan mezun oldu. 1988 yılında yetenek sınavıyla girdiği Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü Tekstil Ana Sanat Dalından 1993 yılında mezun oldu. Aynı yıl Orhangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İplik Bölümüne Teknik Öğretmen olarak atandı. 1993 yılında Atölye şefi 1996 da ise Bölüm Şefi oldu. 2007 yılında girdiği kariyer basamakları sınavı sonucu Uzman Öğretmen oldu. 2010 yılında Müdür yardımcılığı sınavını kazanarak idari kadroya geçti. Aynı yıl öğretmenevi müdürlüğüne vekâleten görevlendirildi. 7 yıl bu görevi yürüttükten sonra 2017 yılında Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müdür yardımcısı olarak atandı. Orhangazi Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Teknik Müdür Yardımcısı olarak 3 yıl görev yaptı. 2022 tarihinde girmiş olduğu kariyer basamakları sınavı sonucu Başöğretmen oldu. 1 Kasım 2023 tarihinde Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Müdür olarak atandı.

Salih Ağrak evli ve 3 çocuk babasıdır..